Polako smo došli do poslednjeg dana, Corn Lige gde nas čekaju dva finala i dve utakmice za treće mesto. Prvi put u Corn Ligi ulaznice če se naplaćivati i to u iznosu od 100 RSD, a novac od prdatih ulaznica će biti uplaćen u humanitarne svrhe. Smatali smo svojom obavezom da pomognemo nekome kome je ta pomoć potrebna, a ovo je mali doprinos igrača, zaposlenih i navijača Corn Lige.

– Finalan dan će otvoriti Kumodraž – Karaburma koji nastupaju od 17:00. Utakmica će biti više nego prava uvertia u ono što naš čeka celi dan, blaga uloga favorita je na strani Kumodraža koja je u regularnom delu bila druga, a sa druge strane Karaburma predovđena Nikolom Stamenkovićem sigurno se neće predati, a da su nisu laki plen su pokazali pobedivši sjajne Thundere i namučivši Flaming Lionse.

– Druga utakmica možda i pravi magnet za pubiliku,a protivnici u borbi za bronzu su ekipe koje su važile za najveće favorite da se nađu u finalu. Fon i Union Basket će igrati sa početkom od 18:00. Union Basket koji je u regularnom delu bio prvi, doživevši jedini poraz upravo protiv ekipe FON nema sumnje da neće doći sa spuštenim kopljem. Moramo još napomenuti da je ekipa Union Basket bila oslabljena u polufinalu neigranjem većeg broja igrač, što zbog povrede su bili na turniru po inostranstuvu, a kako je finale već bilo zakazano nismo mogli izaći u susred da pomerimo termin odigravanja te su oslabljeni odgirali najvažniju utakmicu u sezoni. Priliku za revanš će imati  već u finalu kupa.Sa druge strane je FON, koji je u neizvesnoj završnici izgubio od Sinova, košem u poslednjoj sekundi nema sumnje da nas čeka pravi derbi u borbi za bronzu.

– Treća utakmica i finale Corn Silver Lige između Flaming Lionsa i Private će početi oko 19:20. Trenutni rezultat u međusobnom skoru je 3-0 za Flaming Lions ali nema sumnje da Private može da se nosi sa Lionsima a to su pokazali upravo u kupu. Sa jedne strane Lionse predvode braća Bošković i verovatno najbolji centar lige Dotlić. Dok Private neće biti lak plen, to je sigurno. Najbolje pokazuje da upravo oni važe za možda jednu ekipu koja nema istakute pojedince i da svako može da reši utakmicu,a nemožemo da ne spomenemo Luku koji je možda i prvi među jednakima.

– Vliko Finale Hurricane i Sinovi, ekipe koje su eksplodirale upravo nakon regularnog dela. Došli su onim težim putem i to su krunisale srušivši upravo dve najvće ekipe i tako napravile pravu senzaciju. Moramo napomenuti njih put moramo krenuti od Hurriicana, koji su prvo pobedile Galiju u 1/8 finala, da bi se tada namučile u 1/4 finalu protiv Kometera, ali su i tu prepreku lako preskočili. U 1/2 finalu su više nego ubedljivo pobedili Union Basket, koji u takvom sastavu više nije ni mogao da pruži. Sinovi, su protiv Raga krenuli identično kako su igrali i u regularnom delu, namučili su se upravo protiv Raga, preokrenuvši utakmicu u samom finišu. Sledeći protivnik apsolutni favorit treća ekipa na tabeli ekipa DOK. Sinovi su možda ove sezone najbolju partiju upravo pružili na toj utakmici, gde su deklasirali DOK i zakazali veliko polufinale sa FON-om. Ta utakmica možda i epska, puna nervoze sigurno i istorijska. Nisu Sinovi pružili lepu igru a ni ekipa FON-a, iako su imali gotovo dobijenu utakmicu, i već su ih svi videli u finalu ali upravo oni su verovali do poslednjeg trenutka da mogu do prekoreta i to se i dogodilo. Ono što je sigurno da nas čeka prava mala poslastica upravo u finalu. Uživajte a mi se nadamo da ćemo oboriti rekord kolega iz niša.